Wat is jouw opdracht?

Als Accountmanager is het jouw opdracht om klanten toegang te bieden tot dit toonaangevende leveringsprogramma. Je gaat op zoek naar nieuwe afzetmogelijkheden, opent deuren die voor anderen gesloten blijven en bouwt zo zelfstandig een rayon op in de Noordelijke helft van Nederland..

Hoe ga je dat aanpakken?

Nadat je - net als jouw klanten - in het eigen trainingscentrum bent opgeleid (zie onderstaande foto) ga je op zoek naar prospects in de Noordelijke helft van Nederland: boven de lijn Leiden-Amersfoort-Apeldoorn. Door deuren te openen bouw je zelfstandig een eigen klantenkring op bij eindgebruikers, machinebouwers, installateurs en wederverkopers. Je brengt hun behoeftes in kaart, beantwoordt toepassingsvragen over complexe fabrieksinstallaties en biedt de technische ondersteuning die daarvoor nodig is. Zo 'help' je je relaties met kopen en wordt je een langdurige partner voor zowel industriële als maritieme automatiseringsoplossingen.

Met behulp van jouw eerlijke advies lever je innovatieve PLC's, frequentieregelaars en bedieningspanelen van o.a. Hitachi, Exor, Invertek en Mitsubishi, die exclusief vanuit voorraad verkrijgbaar zijn. Deze fabrikanten van wereldnaam vormen een belangrijke steunpilaar. Het is echter aan jou om hun systemen onder de aandacht te brengen en de kwaliteit te kunnen waarborgen. Daarbij heb je de mogelijkheid om met collega-techneuten op de binnendienst verdieping te zoeken. Naast het vinden van nieuwe afzetmogelijkheden weet je ook behoeftes te signaleren ten aanzien van andere, aanvullende producten voor het leveringsprogramma.

Als Accountmanager bij Hiflex ben je sterk in de support richting installateurs, wederverkopers en eindgebruikers, rapporteer je aan John (Sales Manager) en zit je eenmaal per drie weken met het gehele team aan tafel in Ridderkerk om de verkoop verder te 'automatiseren'.

Wat breng je daarvoor mee?

 • een afgeronde HBO-opleiding in de elektrotechniek of mechatronica
 • zo'n drie tot vijf jaar commerciële werkervaring (bij voorkeur binnen de industriële automatisering of installatiebranche)
 • een sterk analytisch denkvermogen waarmee je complexe toepassingsvragen snel en accuraat in kaart brengt
 • het zelfstartende vermogen om de verantwoording van een eigen rayon te kunnen dragen
 • en sociale, extraverte en bovendien klantgerichte persoonlijkheid die zich leergierig en flexibel opstelt
 • professionele beheersing van de Engelse taal in woord en geschrift
 • idealiter woonachtig ten noorden van de lijn Leiden-Amersfoort-Apeldoorn

Wat krijg je ervoor terug?

 • een laagdrempelige organisatie met een plezierige en informele werksfeer
 • de volledige zelfstandigheid om techniek en commercie in één functie te kunnen combineren
 • het onderlinge vertrouwen van collega-techneuten met ruime ervaring en lange dienstverbanden
 • werken met innovatieve producten van wereldnaam, zoals Hitachi, Exor en Invertek
 • de mogelijkheid om je d.m.v. opleidingen te blijven ontwikkelen of je in het zweet te werken met een fitnessabonnement 'van de zaak'

Heb je interesse?

Weet jij hoe je de frequentie van de verkoop moet 'regelen'? Solliciteer dan!

Solliciteer