Wat is er nieuw?

In de laatste versie van de JMobile software heeft Exor wederom veel nieuwe functionaliteit toegevoegd.Ondersteuning nieuwe hardware

In de lijst van beschikbare panelen staan nieuwe modellen bedienpanelen en andere producten welke bij Exor op stapel staan.

Exor JSmart HMI

Nieuwe JSmart serie
Exor bedienpaneel met IP66 bescherming rondom met een zeer slanke behuizing (slechts 2,5 cm diep). Zover nu bekend worden de modellen tot 10” middels PoE gevoed (Power over Ethernet). Dus 1 connector voor voeding en communicatie. Deze bouwvorm geeft grote flexibiliteit bij het toepassen van dit bedienpaneel.

Uitbreiding eXware serie
Deze serie wordt uitgebreid met modellen met meer interface mogelijkheden, meer geheugen en meer CPU kracht.

Exor eX715FB HMI

eX715FB
15” breedbeeld bedienpaneel bedoeld voor toepassing in de voedselverwerking industrie (FB = Food Beverage). Constructie van het paneel is conform EHEDG richtlijnen (DIN EN1672-2).


Meer functionaliteit Custom Widgets

De mogelijkheid om eigen widgets te maken is altijd al één van de sterke punten van de JMobile software geweest. In JMobile 2.8 is het mogelijk om volledige over-erving (inheritance) toe te passen op custom widgets. Dit betekend dat bij het aanpassen van één van de instanties van de custom widget de andere automatisch mee veranderen. Dit bespaard de ontwikkelaar veel tijd.

Exor JMobile Widget Inheritance


HMI Remote Client

Met JMobile v2.8 zijn er meerdere configuraties mogelijk om meerdere panelen gelijktijdig aan te sluiten op een besturing.

Exor JMobile Linux Client

De JMobile Remote Client functionaliteit maakt een eSMART en/of eX700 serie HMI een Client van een andere JMobile HMI of eXware. Maximaal 3 JMobile client panelen kunnen worden aangesloten op een JMobile server.


Uitbreiding functionaliteiten taglijst

Functionaliteiten van de taglijst en Cross Reference functie zijn uitgebreid zodat tags makkelijker te beheren zijn.

Find and Rename
Met de "Find and Rename" optie is het nu nog gemakkelijk om snel tags door het gehele project van naam te veranderen.

Exor JMobile Studio Tag Find and Rename

Find and Replace
Met de "Find and Replace" optie is het mogelijk om snel de koppeling(en) naar een tag over te zetten naar een andere tag.


Uitbreiding communicatie protocollen

Uitbreiding van de J1939 communicatie driver met J1939 alarm weergave in de active alarms tabel.

Uitbreiding van de BACnet communicatie driver met ondersteuning voor de BACnet alarmen, trend met een bijbehorende widget.

Direct Serial Communication protocol
Universeel serieel communicatie protocol. Voor bijvoorbeeld: RFID lezers, barcode scanners, seriële (bon-) printers, modems voor SMS berichten sturen of AT commando’s, etc. Dit protocol wordt in Javascript omgeving ingesteld.

Direct Socket Communication Protocol
Universeel TCP & UDP communicatie protocol. Vergelijkbaar met de Direct Serial maar dan via voor communicatie via Ethernet. Ook dit protocol wordt in Javascript omgeving ingesteld.

BESCHIKBARE PROTOCOLLEN


Multitouch en Gestures

Exor JMobile Gestures

Multitouch en gestures (swipe, pinch en zoom) acties zijn nu nog makkelijker in de JMobile software toe te passen. Naast ondersteuning voor gestures in de standaard aanwezige widgets is het ook mogelijk om deze actie zelf te gebruiken voor bijvoorbeeld navigatie.


Tabel widgets

Nieuw ontwerp van tabellen is toegevoegd aan de widget gallery. Tabellen voor weergave van: Audit Trails, Historical trends, Active Alarms en Historical Alarms. Mogelijkheden voor gefilterde weergave.


Video player widget

Voor de eSMART en eX700 serie HMI's is de video speler nu beschikbaar.JM4Web uitbreidingen

Met JMobile 2.8 is de JM4Web functionaliteit uitgebreid met veel nieuwe functies


NIeuwe functionaliteit:
  • User Management
  • Indexed addressing
  • Custom Widgets
  • Grid Layout
  • Ondersteuning voor HTTPS
  • Canvas widget
  • Tag formulas

Uitbreiding AuditTrail volgens CFR21 Part11

Met AuditTrail heb je de mogelijkheid automatisch te registreren wie, wat, wanneer bediend. De database met deze gegevens is inzichtelijk en kan worden gebruikt als: gebruikerslogboek, productie verantwoording, onderdeel van automatische rapportage voor kwaliteitsmanagement (ISO), etc.

JMobile AuditTrail functionaliteit is aangepast en uitgebreid zodat deze conform CFR21 Part 11 kan worden uitgevoerd. Deze norm is uitgegeven door de Amerikaanse FDA (Food and Drug Administrations).

Kortom: traceren en borgen van opslag van digitale gegevens en ondertekeningen. Deze registratie kan een handtekeningen op papier vervangen. Dit is gewenst in farmaceutische / biotechnische / biologische productieomgevingen. Voor de nieuwe AuditTrail zijn nieuwe ondersteunende widget bouwstenen toegevoegd aan JMobile studio.