Technicus Industriële Automatisering

(Ook als je pas afgestudeerd bent of binnenkort gaat afstuderen kan je zeker reageren.)

service


Wie zijn we en wat wordt er van jou verwacht?

Hiflex Automatiseringstechniek biedt meer dan alleen de componenten. Met innovatieve producten van wereldnaam, jarenlange technische kennis én de exclusieve vertegenwoordig van bekende fabrikanten heeft Hiflex alles in huis om complete fabrieksinstallaties te automatiseren in de industriële en maritieme markt.

Er wordt van je verwacht dat je een brede interesse hebt op het gebied van Industriële Automatisering en je alle details van de diverse IA producten uit ons leveringsprogramma en hun toepassingen eigen wilt maken. Na een uitgebreide inwerkperiode ondersteun je met de opgedane kennis onze klanten maar tevens je collega’s.

Je voert in de servicewerkplaats reparaties uit aan de producten uit ons leveringsprogramma. Daarnaast analyseer je in voorkomende gevallen storingen bij klanten waarbij je indien nodig producten uitwisselt en inbedrijfstellingen uitvoert. Ook het aanpassen van PLC programma’s of het omzetten van de programmatuur naar nieuwere generatie PLC systemen kan in een latere fase voorkomen. Je kan zelfstandig werken maar je vindt het ook leuk om klussen te klaren in samenwerking met onze project-engineers. Je vind het ook leuk om met frequentieregelaars te werken en je fungeert als technische vraagbaak voor onze klanten en onze verkoopafdeling. Tijdens de afwezigheid van onze projectingenieur frequentieregelaars ondersteun je de verkoopafdeling op het gebied van technische vragen over de frequentieregelaars. Het meedenken met de klant en servicegericht handelen vind je vanzelfsprekend.

Hoe ga je het doen?

Nadat je - net als onze klanten - in het eigen trainingscentrum bent opgeleid worden je de technische finesses bijgebracht door je directe collega’s op de technische afdeling. Pas nadat je de basis grondig onder de knie hebt kan je zelfstandig werkzaamheden bij onze klanten gaan uitvoeren of schakelkasten testen die in onze opdracht worden gebouwd. Ook draai je mee in het service-roulatieschema (1x per 6 weken tegen vergoeding). Het bijhouden van de reparatieadministratie behoort eveneens tot je taken en dit doe je met de nodige nauwkeurigheid.

Bij wie ga je dit doen?

Wij zijn een leverancier van componenten t.b.v. de industriële- en maritieme automatisering en bieden vergaande technische ondersteuning. Wij beschikken over een exclusieve vertegenwoordiging van PLC's, frequentieregelaars, softstarters, servo-systemen, bedieningspanelen, IPC's, SCADA-software en voedingssystemen van o.a. Hitachi, Exor, Invertek en Reliance. Mede door de jarenlange ervaring in dit vakgebied is Hiflex als geen ander gespecialiseerd in besturings- en aandrijftechniek. Daarnaast levert Hiflex het complete factory automation programma van Mitsubishi Electric.

Toegankelijkheid, flexibiliteit en klantvriendelijkheid staan hoog bij ons in het vaandel. "Let us simply be supportive" is dan ook onze lijfspreuk.

Wat bied je ons?

Je hebt een MBO-4 opleiding in elektrotechniek, elektronica of mechatronica en je bent analytisch sterk waardoor je snel een storing weet te vinden. Je hebt een leergierige instelling en je kunt je flexibel opstellen. Je bent een sociale, klantgerichte persoonlijkheid en je kunt verantwoordelijkheid dragen. Kennis van VCA en NEN3140 is een pré.

Wat bieden we jou?

 • Een veelzijdige functie waarin je heel veel ervaring kunt opdoen in de wereld van de industriële
  en maritieme automatisering.
 • Een laagdrempelige organisatie met een plezierige, informele werksfeer
 • Het onderlinge vertrouwen en ondersteuning van collega-techneuten met ruime ervaring
 • Het werken met innovatieve producten van wereldnaam.
 • De mogelijkheid om je door opleidingen te blijven ontwikkelen of je in je vrije tijd in het zweet te werken met de
  fitness van de zaak regeling.
 • Een ruime inwerkperiode, deels in ons eigen opleidingscentrum.
 • Zeer goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder o.a. een vrijwel premievrij pensioen,
  winstdelingsregeling, goede studiekostenregeling enz.

Wat vinden wij een pré?

 • Bekendheid met VCA* en in het bezit van het certificaat B-VCA
 • Affiniteit met aandrijftechniek- en industriële automatisering
 • Interesse op zowel hardware als softwaregebied
 • Een zekere mate van stressbestendigheid

Wil je meer weten?

Neem dan contact op met het hoofd van de technische afdeling onze heer ing. Marcel den Dulk.