Gouden Invertek E3 frequentieregelaar
Jeffrey Jaakken (Project Manager/Aandrijfspecialist) en Bram Tijl (Product Manager)

Twee miljoenste Invertek frequentieregelaar naar Hiflex

Hiflex Automatiseringstechniek heeft de twee miljoenste Optidrive frequentieregelaar ooit in ontvangst genomen. Wij ontvingen de eenmalige ‘gouden frequentieregelaar’ nadat deze in april in Wales was geproduceerd. De gouden Optidrive E3 stellen wij tentoon op onze vestiging in Ridderkerk. Invertek heeft een wereldwijd verkoopnetwerk in meer dan 80 landen.

Hiflex ontvangt gouden frequentieregelaar

Eind april bereikte Invertek Drives, fabrikant van frequentieregelaars, een belangrijke mijlpaal met de productie van zijn twee miljoenste aandrijving. Deze eenmalige ‘gouden frequentieregelaar’ werd geproduceerd in het 5.500m² grote wereldwijde assemblagecentrum van het bedrijf in Welshpool, Powys. De mijlpaal komt er nadat Invertek een recordverkoop aankondigde in 2020 en het eerste kwartaal van 2021. Invertek heeft een voortdurende groei van jaar tot jaar sinds het bedrijf 23 jaar geleden werd opgericht. De twee miljoenste frequentieregelaar maakt deel uit van een bestelling geplaatst door Hiflex, die de Invertek importeur/distributeur in Nederland is.

Een belangrijke mijlpaal

“We hebben een belangrijke mijlpaal in onze geschiedenis bereikt. Bijna twee miljoen Optidrives zijn nu operationeel over de hele wereld. Ze zorgen allemaal voor energie- en procesefficiëntie in motorbesturingen in een reeks industrieën, van productie tot scheepvaart, landbouw tot water, en kranen tot voedsel en drank,” zegt Shaun Dean, CEO van Invertek Drives en Senior Vice President van Sumitomo Heavy Industries Ltd (SHI).

Assemblage twee miljoenste frequentieregelaar

De twee miljoenste frequentieregelaar werd geassembleerd door één van de langst werkende productietechnici van Invertek, Janet Evans. Zij werkt al 18 jaar bij het bedrijf in één van de unieke Global Assembly Cells (GAC). Hier wordt elke aandrijving op bestelling gebouwd, getest en verpakt voordat ze wordt geconsolideerd en internationaal verzonden.

Golden Invertek E3 drive
Shaun Dean, CEO van Invertek Drives en Senior Vice President van SHI (vooraan, rechts) met Janet Evans (vooraan, links) na de productie van de twee miljoenste Optidrive VFD. Ze worden gadegeslagen door Adrian Ellam, Finance and Operations Director (links); Glyn Jones, R&D Director; Rhydian Welson, Sales and Marketing Director; en Dr. David Jones, R&D Director