Skip to main content
Invertek logo

Relaisuitbreiding voor Invertek frequentieregelaars

Geef je Optidrive een (extra) relaisuitgang met de OPT-3-2ROUT-IN

Hendrik-Ido-Ambacht – 31/05/2024

De Invertek OPT-3-2ROUT-IN is een uitbreidingsmodule die wordt gebruikt in combinatie met Invertek’s frequentieregelaars. Deze module is ontworpen om de functionaliteit van frequentieregelaars uit te breiden met een wisselcontact, geschakeld door een relais. Dit is vooral nuttig in toepassingen waar een extra potentiaalcontact nodig is voor bijvoorbeeld aansturing van achterliggende (productie)processen.

Invertek OPT-3-2ROUT-IN

Belangrijkste kenmerken
  1. Configureerbare relaisuitgang: De module beschikt over een relaisuitgang met een maak- en een verbreekcontact, die men kan configureren voor verschillende bedieningsfuncties. Dit biedt gebruikers de mogelijkheid om de relaisuitgang te gebruiken voor diverse toepassingen.

  2. Eenvoudige Integratie: De OPT-3-2ROUT-IN is ontworpen om naadloos te integreren met alle Invertek’s frequentieregelaars. De installatie is eenvoudig en vereist minimale configuratie, wat betekent dat gebruikers snel en zonder veel moeite aan de slag kunnen.

  3. Potentiaalvrijcontact: De OPT-3-2ROUT-IN sluit men aan op de klemmen van de analoge uitgang. Zelf het analoge uitgangssignaal omzetten met een extern relais is dus niet meer nodig. Met de OPT-3-2ROUT-IN heeft de gebruiker direct de beschikking over een potentiaalvrij wisselcontacten (1x NC en 1x NO). 

  4. Duurzaamheid en Betrouwbaarheid: Net als andere producten van Invertek staat de OPT-3-2ROUT-IN bekend om zijn betrouwbaarheid en lange levensduur. Het is gebouwd om te presteren in veeleisende industriële omgevingen, waar consistente prestaties cruciaal zijn.


Installatie en Configuratie

De installatie van de OPT-3-2ROUT-IN is eenvoudig en vereist geen gespecialiseerde kennis. De OPT-3-2ROUT-IN sluit men aan op de klemmen van de analoge uitgang. Zelf het analoge uitgangssignaal omzetten met een extern relais is dus niet meer nodig. De module kan men via de bedientoetsen van de frequentieregelaar of via de OptiTools software configureren. Gebruikers kunnen eenvoudig de relaisuitgangen toewijzen aan specifieke functies en parameters instellen zoals gewenst.

Invertek OPT-3-2ROUT-IN schema

Toepassingen

De OPT-3-2ROUT-IN vindt toepassingen in verschillende sectoren, waaronder:

  • Productie: Voor het aansturen van machines en apparatuur.
  • HVAC-systemen: Voor het regelen van verwarming, ventilatie en airconditioning.
  • Waterbehandeling: Voor het controleren van pompen en andere apparatuur.
  • Automatisering: In uiteenlopende automatiseringsprocessen waar precisie en betrouwbaarheid vereist zijn.

Conclusie

De Invertek OPT-3-2ROUT-IN is een waardevolle toevoeging voor elke omgeving die gebruik maakt van Invertek frequentieregelaars. Door een (extra) potentiaalvrij wisselcontact te bieden, verhoogt deze module de functionaliteit en flexibiliteit van systemen, wat resulteert in verbeterde controle en efficiëntie. Of u nu werkt in productie, HVAC, waterbehandeling of een andere industrie, de OPT-3-2ROUT-IN is de perfecte uitbreiding van uw Invertek frequentieregelaars.

Met een hele kleine investering ervaart men de grote voordelen van de Invertek OPT-3-2ROUT-IN voor een nog betere besturing en automatisering van (industriële) processen.

OPT-3-2ROUT-IN in de webshop
De OPT-3-2ROUT-IN is te vinden in de Hiflex webshop. Hier zijn ook de specificaties en verkoopprijs te vinden.

User Guide
Download de User Guide voor meer informatie over de OPT-3-2ROUT-IN.

Neem gerust contact op als er vragen zijn.