HITACHI RIO3-CP3MBT(L)

Programmeerbare Remote I/O

HITACHI Remote I/O als alternatief voor compacte PLC

Remote I/O zoals de Hitachi HX-RIO3 is bij velen wel bekend. Dit soort systemen worden toegepast in combinatie met bijvoorbeeld PLC’s als decentraal systeem. De RIO3-CP3MBT en RIO3-CP2MBTL kopstations gaan veel verder dan Remote I/O. Deze modules kan men programmeren met CODESYS V3. Zo maak je van Remote I/O een flexibele compacte PLC met een zeer gunstige prijs/prestatie verhouding.

Kopstation RIO3-CP3MBT(L) gaat verder dan Remote I/O

De kopstations RIO3-CP3MBT en RIO3-CP2MBTL (light) gaan verder waar andere Remote I/O systemen stoppen. De programmeerbare netwerkadapters zijn te programmeren met CODESYS V3, hebben Modbus TCP/IP communicatie en OPC UA mogelijkheden. Met deze kopstations zijn dus volwaardige compacte PLC’s te maken in combinatie met een grote keuze aan diverse “sliced” I/O-modules.

Highlights:

  • CODESYS V3-ontwikkelomgeving volledig compatibel met IEC61131-3
  • Configureerbare netwerkadapter als MODBUS TCP Client/Server of MODBUS RTU Master/Slave
  • Ondersteuning van OPC Unified Architecture (OPC UA) en OPC Data Access (OPC DA)
  • Grotere geheugengrootte van 16 MB programma- en 16 MB datageheugen voor verbeterde programmeerflexibiliteit
  • Mogelijkheid om maximaal 63 HX-RIO3 I/O-modules aan te sluiten en te besturen, zodat men het systeem kan aanpassen aan de industriële toepassing.
RIO3-CP3MBT

Voordelen van “sliced” Remote I/O

Het grote voordeel van “sliced” Remote I/O is de zeer flexibele modulaire opbouw van een kopstation (die communiceert met een bovenliggend systeem) met daartegenaan I/O-modules als “plakjes”. Door I/O-modules te verdelen in ‘slices’ kunnen bedrijven hun automatiseringssystemen modulair opbouwen. Dit betekent dat ze gemakkelijk modules kunnen toevoegen of verwijderen naarmate de behoeften van het systeem veranderen, waardoor ze flexibel kunnen inspelen op veranderende bedrijfsomstandigheden.

Een ander groot voordeel is de zeer compacte bouwvorm. Doordat de kopstations en I/O-modules zeer smal zijn kan men een uiterst compact systeem bouwen, veel smaller dan een compact PLC.

HX-RIO3
Compacte PLC’s in de praktijk

Compacte PLC’s (Programmable Logic Controllers) zoals de HITACHI MICRO EHV+ vormen de ruggengraat van moderne industriële automatiseringssystemen. Hoewel ze vaak klein van formaat zijn, spelen ze een enorme rol bij het stroomlijnen van processen en het verhogen van de efficiëntie in diverse industrieën.

Deze compacte apparaten zijn ontworpen om te functioneren onder veeleisende omstandigheden en bieden een betrouwbare werking in zowel middelgrote als kleine (productie)installaties. Hun kleine bouwvorm maakt ze ideaal voor het aansturen van machines en processen, variërend van eenvoudige taken zoals het regelen van motoren tot middelgrote productielijnen.

Modulaire PLC’s zoals de HITACHI HX-serie vinden hun toepassing in middelgrote tot grote installaties.

Micro EHV+
Conclusie

Het Hitachi Remote I/O systeem met een HX-RIO3-CP3MBT of HX-CP2MBTL kopstation is een zeer goed alternatief voor een compacte PLC. Zowel technisch als financieel biedt het systeem grote voordelen zoals de hoge flexibiliteit, zeer compacte bouwvorm en zeer gunstige prijs/prestatie verhouding.

Meer weten over de Hitachi HX-RIO3 serie?
Informatie en specificaties zijn te vinden op de pagina van de Hitachi HX-RIO3.

Neem gerust contact op als er vragen zijn.LEVERING UIT VOORRAAD
Vrijwel al onze producten zijn uit voorraad leverbaar.


RUIME ERVARING
Onze medewerkers hebben jarenlange ervaring in de aandrijf- en besturingstechniek.24/7 BEREIKBAAR
Voor noodlevering buiten kantooruren zijn wij bereikbaar via: 0180-466004.TECHNISCHE TRAININGEN
Wij bieden een ruime keuze aan trainingen.

De Wadi 2
3343 LK Hendrik-Ido-Ambacht

0180 - 46 60 04
info@hiflex.nl


YouTube
LinkedIn

Openingstijden:
Maandag - Vrijdag
8:15 - 17:00 uur

KvK nr.: 29037227
BTW nr.: NL007635072B01
IBAN: NL67INGB0667262784
BIC: INGBNL2A