Skip to main content

Invertek Optidrive E3 IP66

Met Modbus TCP/IP communicatie

Succesvolle Optidrive E3 nu ook met Modbus TCP/IP

In de wereld van industriële automatisering en machinebesturing is de keuze van de juiste frequentieregelaar van cruciaal belang. Efficiëntie, betrouwbaarheid en connectiviteit zijn slechts enkele van de factoren die bedrijven overwegen bij het selecteren van een frequentieregelaar die aan hun behoeften voldoet. Invertek Drives heeft zich gevestigd als een toonaangevende speler op dit gebied, en hun nieuwste lancering – de Invertek Optidrive E3 IP66 met Modbus TCP/IP-communicatie – belooft de normen verder te verhogen.

Optidrive E3 IP66: Een overzicht

De Optidrive E3 IP66 van Invertek is al lang een favoriete keuze voor bedrijven die robuuste en betrouwbare frequentieregelaars nodig hebben. Het IP66-classificatieniveau van de regelaar betekent dat deze bestand is tegen stof, water en andere omgevingsinvloeden, waardoor hij geschikt is voor zelfs de meest uitdagende industriële omgevingen.

Deze regelaar is ontworpen met een focus op prestaties en energie-efficiëntie. Met functies zoals automatische energie-optimalisatie en vectorregeling biedt de Optidrive E3 IP66 nauwkeurige controle over motoren, wat resulteert in lagere energiekosten en een verlengde levensduur van de apparatuur.

ECO IP66 group

Modbus TCP/IP Communicatie: Een Nieuwe Dimensie van Connectiviteit

Een van de meest opwindende toevoegingen aan de Invertek Optidrive E3 IP66 is de integratie van Modbus TCP/IP-communicatie. Modbus TCP/IP is een veelgebruikt protocol in de industriële automatisering, waardoor naadloze communicatie mogelijk is tussen verschillende apparaten en systemen.

Met de toevoeging van Modbus TCP/IP-connectiviteit kunnen gebruikers nu eenvoudig de Optidrive E3 IP66 integreren in hun bestaande netwerkinfrastructuur. Dit opent een wereld van mogelijkheden voor geavanceerde monitoring, controle op afstand en gegevensregistratie. Bedrijven kunnen profiteren van real-time inzicht in de prestaties van hun systemen en proactief reageren op veranderingen en storingen.

Modbus tcp-ip
E3_OUTDOOR_serie

Nóg makkelijker inbedrijfstellen

Door de Modbus TCP/IP-communicatie is de Optidrive E3 IP66 (MTP type) nóg makkelijker in bedrijf te stellen met OptiTool Studio via een Ethernet verbinding.

OptiTools Studio is hét softwarepakket voor alle Invertek frequentieregelaars en is kosteloos. Het voorziet in: 

 • Snelle inbedrijfstelling
 • Parameter backup, vergelijken en printen
 • Realtime parameter wijziging
 • Parameter upload, download en opslag
 • Real-time scope functie en datalogging
 • Real-time datamonitor
  Optitools Studio

  Voordelen voor Bedrijven

  De introductie van Modbus TCP/IP-communicatie in de Optidrive E3 IP66 biedt tal van voordelen voor bedrijven in diverse sectoren:

  1. Verbeterde Connectiviteit: Naadloze integratie met bestaande netwerken maakt het gemakkelijk om de regelaar te monitoren en te bedienen vanaf elke locatie met internettoegang.

  2. Verhoogde Productiviteit: Door real-time gegevens en waarschuwingen kunnen bedrijven snel reageren op operationele veranderingen, waardoor de algehele productiviteit wordt verbeterd.

  3. Kostenbesparing: Efficiëntere controle over motoren resulteert in lagere energiekosten en verminderde uitvaltijd, wat leidt tot aanzienlijke kostenbesparingen op de lange termijn.

  4. Toekomstbestendigheid: Met de mogelijkheid om firmware-updates uit te voeren en nieuwe functies toe te voegen, blijft de Optidrive E3 IP66 relevant en waardevol in een snel evoluerend technologielandschap.


  Conclusie

  De Invertek Optidrive E3 IP66 met Modbus TCP/IP-communicatie vertegenwoordigt een belangrijke evolutie in de wereld van frequentieregelaars en industriële automatisering. Door robuuste prestaties te combineren met geavanceerde connectiviteit, stelt deze regelaar bedrijven in staat om hun processen te optimaliseren, kosten te verlagen en concurrentievoordeel te behalen.

  Of het nu gaat om pompen, ventilatoren, transportbanden of andere toepassingen, de Optidrive E3 IP66 biedt de betrouwbaarheid en flexibiliteit die bedrijven nodig hebben in de moderne industrie. Met Modbus TCP/IP-communicatie wordt deze regelaar een nog krachtiger instrument voor het stroomlijnen van operaties en het stimuleren van groei.

  Optidrive E3 IP66 met Modbus TCP/IP in de webshop
  De Optidrive E3 IP66 met Modbus TCP/IP (ODE-3 – MTP) is nu te vinden in de Hiflex webshop. Hier zijn ook de specificaties en documentatie van elk type frequentieregelaar te vinden.

  Meer weten over de Invertek Optidrive E3?
  Algemene informatie over de Optidrive E3 IP20 en IP66 is te vinden op onze website.

  Neem gerust contact op als er vragen zijn.